Хасково

1 203 пожара за година в Хасковско, най-честата причина е късо съединение

1 203 пожара са станали през 2021 г. в Хасковска област, сочат данните на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. За сравнение през предходната година пожарите са били 1 669.

Пожарите с материални загуби през миналата година са 297. Най-честата причина е късо съединение – 108, а на следващо място е небрежност при боравене с открит огън – 51. В 32 случая пожари са избухнали при техническа неизправност, неправилно ползване на нагревателни уреди е довело до 15 пожара в региона, а неправилно ползване на отоплителни уреди – до 13. В 13 от случаите става въпрос за самозапалване, 5 от пожарите са причинени от детска игра, 3 са умишлени, а един пожар е причинен от природно явление.

През годината огнеборците са се отзовали на една авария, 13 инцидента с опасни вещества, промишлен инцидент. В 40 случая пожарникарите са оказвали помощ при издирване и спасяване. Те са помагали при спасяването на хора в 101 катастрофи. Общо извършените спасителни дейности през годината са 865, като общо произшествията са 2 068. Има една жертва и 17 пострадали при пожари. Лъжливите повиквания са 56, като за сравнение през предходната година са били 48.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button