Хасково

БЧК със стратегия до 2015 година

д-р Венко Балабанов, архив

д-р Венко Балабанов

Стратегия за периода до 2015 г прие областната организация на БЧК на днешното си годишно събрание. Отчитайки негативните демографски  процеси и небрагоприятните тенденции в здравеопазването, документът е ориентиран към увеличаване на обхвата на нуждаещите се от помощ  лица и социални групи.

В отчета на председателя на Областния съвет на БЧК д-р Венко Балабанов бе посочено, че сега организацията наброява над 3400 души, организирани в 101 дружества. През изминалата година са подпомогнати 7279 души, влючително 231 деца, и 17 социални заведения. 2360 са преминали през курсовете за първа долекарска помощ.

Голям брой са информационните кампании и благотворителни инициативи, част от които са осъществени от доброволци на Младежкия червен кръст. При една от последните акции са събрани 3758 лв, предназначени за трапезарията „Топъл обяд“ за деца от социално слаби семейства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button