Регион

Осъдиха собственик на незаконна автоморга с 30 коли в Свирково

56-годишен мъж е осъден за съхранение на 30 излезли от употреба автомобили на нерегламентирано място в симеоновградското село Свирково, съобщават от прокуратурата.

Той е признат за виновен в това, че в периода от 9 март до 14 август 2020 г. в селото е управлявал опасните отпадъци не по установения ред. Мъжът не е спазил минимални технически изисквания към площадките за събиране и съхраняване на излезлите от употреба моторни превозни средства. Те трябва да са с непропусклива повърхност, да разполагат със съоръжения за събиране на разливи, утаители и съоръжения за обезмасляване, както и с такива за третиране на води, включително и на дъждовни.

Обвиняемият е признал вината си. По споразумение му е наложена пробация от Районен съд – Харманли. Мерките включват задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца с периодичност 2 пъти седмично, както и задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца. Определението на съда е окончателно.

Прокуратурата ще уведоми РИОСВ – Хасково да премахне старите коли от незаконната автоморга.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Васко
Васко
09.03.2022 14:19 14:19

Преди село Клокотница Автоморга та също е нелегална

Back to top button