Хасково

БЧК с готовност за извънредна ситуация с бежанци

Отчетно събрание на БЧК, архивБЧК заедно с държавни институции участва в разработването на национален план за действие в случай на поток от бежанци от  размирните арабски страни. Това каза в Хасково Стойчо Стойчев, член на Националния съвет на Червения кръст.

Направен е анализ и прогноза на динамичната ситуация, която би могла да доведе и у нас бежанци през съседни държави. Сред критичните точки по нашите граници са и поречията на Тунджа и Марица, посочи Стойчев.

В случай на нужда се предвижда подсилване на центровете за временно настаняване на бежанци. Според представителя на  ръководството на хуманитарната организация Гърция е подготвена да се  справя  с подобни кризи. Ако вълната достигне България, това ще бъде и тест за присъединяването ни към Шенген, допълни той.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button