Хасково

Поскъпнаха автобусните билети, Хасково – Димитровград вече е 2.50 лв.

Между 15 и 25% поскъпнаха от днес автобусните билети по повечето направления в областта и страната.

Билетът по линията Хасково – Димитровград досега беше 2 лв. за възрастни и 1.50 лв. за ученици, а от днес е вече по-скъп с 50 ст. – за възрастни цената е 2.50 лв., а за ученици – 2 лв. По-високи са цените на линиите за страната – София, Пловдив, Варна, както и за селата. Билетът до Варна например от 28 лв. вече е 33 лв. Засега единствено не са поскъпнали международните линии, съобщи за Haskovo.info шефът на „Арда тур“ Себахтин Исмаил, който каза, че неговите колеги в страната също вдигат цените.

Той посочи, че причината за новите цени е поскъпването на горивата, авточастите и гумите. Исмаил предупреди, че ако цените на горивата не се нормализират и не се вземат мерки много бизнеси ще фалират. Следващата стъпка ще е разреждане на курсове.

Днес автобусните превозвачи се събират на национална среща в Пловдив, на която ще обсъждат проблемите пред бранша.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.03.2022 10:37 10:37

все някой трябва да плати за „гостоприемството“ на въпросния аби!

Анонимен
Анонимен
10.03.2022 11:36 11:36
Отговор до  Анонимен

Що за простотия?! Цената на горивата и поддръжката се е вдигнала с 50 процента, а пътниците са намалели с повече от 50 процента, а вие си плещите глупости. Айде спрете се!

Mümün Necbi
Mümün Necbi
11.03.2022 10:01 10:01

За „Хардал Тур“ ли говорим??

Back to top button