Хасково

Зам.кметът: Няма да оставим Хасково без детски градини през лятото

Деца, аривНяма да оставим община Хасково без детски градини през лятото“ – така заместник- кметът Венко Точевски опроверга слуховете, че през август всички забавачки ще бъдат затворени, а през юли малчуганите в тях ще бъдат намалени до минимум.

„Поискали сме от директорите да обсъдят кога персонала да ползват отпуските си и да се допитат до родителите кога за тях е удобно да почива съответната детска градина. От 32 забавачки в община Хасково при мен вече са постъпили докладни от 3-ма директори, които желаят да затворят ръководената от тях детска градина през август“, допълни Точевски. 

След като общината събере всички докладни заедно с ръководителите на забавачките ще бъде изработен график, за да не остане Хасково без детски градини. Точевски обаче не скри факта, че от тази година те са на делегиран бюджет и ще бъде малко трудно преразпределянето на средствата от градината-титуляр към дежурната забавачка. 

Haskovo.info припомня, че за първи път миналата година забавачките в общината излязоха в двумесечна ваканция. Тогава работеха само 4 градини и се изискваха служебни бележки от работодателите, че родителите не могат да ползват отпуск в съответния период. От администрацията обосноваха решението си с правителственото искане да бъдат изчистени всички отпуски до края на 2010 и с факта, че държавната субсидия за община Хасково е орязана. Това предизвика недоволство не само у родителите, но и у част от служителите в детските градини и ясли, които нямаха достатъчно платен отпуск и бяха принудени да излизат в неплатен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
ЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
25.02.2011 14:08 14:08

КОГАТО ГОВОРИШ МНОГО И НЕ САМО ЧЕ НИЩО НЕ КАЗВАШ А РЪСИШ ГЛУПОСТИ Е НАЙ МАЛКО НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ РОДИТЕЛСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ НА ТОЗИ ГРАД А И КЪМ РАБОТЕЩИТЕ В ДГ
1.ГОСПОДИН ТОЧЕВСКИ ХЕМ КАЗВА ЧЕ ДГ СА ФИНАНСОВО САМОСТОЯТЕЛНИ ХЕМ ИЗИСКВАЛ ОТ ТЯХ ДА МУ КАЖАТ КОГА НЯМА ДА РАБОТЯТ
2.КАК ТАКА НЯМА ДА РАБОТЯТ НЕ СТАВА ЯСНО
3.НЕ МОЖЕЛ ДА ОПРЕДЕЛИ ДЕЖУРНИ ДГ АМА НЯКОИ ЩЕЛИ ДА РАБОТЯТ А ДРУГИ ЩЕЛИ ДА ПОЧИВАТ И ХАСКОВО НЯМАЛО ДА ОСТАНЕ БЕЗ ДГ
4.КОЛКО ПАРИ ЩЕ ИКОНОМИСА ЕДНА ДГ КАТО НЕ РАБОТИ ЕДИН МЕСЕЦ ПРЕЗ ЛЯТОТО АЗ НЕ ЗНАМ АМА ТОЧЕВСКИ СИГУРНО ЗНАЕ КОЛКО ИКОНОМИЯ ЩЕ НАПРАВИ ДГ АКО НЕ РАБОТИ ЦЯЛА ГОДИНА
Г-Н ТОЧЕВСКИ Я ВЗЕМЕТЕ ДА ГИ ЛИКВИДИРАТЕ ТИЯ ДГ
ТАКА ХЕМ НЯМА ДЕ СЕ ЧУДИТЕ КАКВО ВСЪЩНОСТ РАБОТИТЕ ПЪК МОЖЕ И ДА СИ НАМЕРИТЕ ПО-СМИСЛЕНО ЗАНИМАНИЕ
ОБРАЗОВАНИЕТО И ВЪЗПИТАНИЕТО НЕ СА ВАШАТА СТИХИЯ ПОВЯРВАЙТЕ МИ
УСПЕХ Г-Н ТОЧЕВСКИ

гого
гого
25.02.2011 16:55 16:55

г-нТочевски кога ще разберете какво е делегиран бюджет? Защо не оставите ОДЗ наистина да се управляват сами?? Защото иначе ОБЩИНАТА не може да отклонява парични средства за други „мероприятия“

jorko
jorko
25.03.2011 20:05 20:05

abe tezi detski gradini da ne sa socialni domowe,4e roditelite izpadat w panika 4e nqmalo da ima dejyrni,i kwo ot towa,kato trugnat decata w purwi klas koi shte im gi gleda.detskata gradina oby4awa i wuzpotawa deca a ne gi otglejda,i zatowa e kum obrazowanieto a ne kum domowete za siraciiiiiiiiii.

Back to top button