Регион

Училище „Иван Вазов“ в Свиленград строи паметник на своя патрон

УчилищетоВ чест на 140 годишнината от създаването на  училище „Иван Вазов“ в двора на школото ще бъде открит бюст- паметник на патрона. Автор на монумента е скулпторът Станислав Корчев. Идеята за изграждането на паметника е на  родители на ученици от ІІІ „г“ и VІІ „б“ клас.

В кампанията за набиране на средства се включиха учители и местният Ротари клуб. Отделена е сума и от бюджета на училището. Постаментът вече е готов. Монументът ще бъде открит в края на април, когато вазовци ще отбележи юбилея на училището си и 90 години от смъртта на патриарха на българската литература.

Училище „Иван Вазов“ е наследник на килийно училище, преустроено през 1871 г в класно  училище, а по-късно в прогимназия. От 1931 година  то носи името на Вазов, който през периода 1872-73 г е учителствал в Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Maria Dimova
Maria Dimova
12.05.2011 18:22 18:22

ABE, XORAQ,PAMETNIKA E OTDAVNA POSTROEN.6TO NE VLEZETE V THAS?

Back to top button