Регион

Шофьор натъпка седалката на бус и се облепи със златни накити за близо 700 000 лв.

Пореден опит за нелегално пренасяне на над 6 кг. златни накити е предотвратен на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 10 март на пункта пристигнал товарен микробус с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която под шофьорската седалка са открити пакети, съдържащи златни изделия. При личен преглед на водача, под дрехите, облепени по тялото му са открити още пакети със златни накити. Според направената от вещото лице експертиза бижутата с общо тегло 6127,20 грама са от 18- и 22-каратово злато на стойност 691 958 лева.

Контрабандно пренасяните златни накити са задържани. На 57-годишния водач е наложена парична гаранция в размер на 3 000 лв. и забрана да напуска страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Злато

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button