Регион

Раздават безплатни компостери и по димитровградските села

Община Димитровград ще предоставя безвъзмездно компостери на желаещите от селата и град Меричлери за домашно компостиране, съобщават от кметството.

Екоинициативата цели да се опази чистотата и приветливия вид на населените места. Това е вторият етап на кампанията, след като вече бяха обхванати града и кварталите, където заявления подадоха 60 домакинства. От 15 март до 30 април жителите на малките населени места на общината могат да подадат заявление за получаването на компостер за домашно компостиране.

Те трябва да са собственици на имота, върху който ще разположат компостера, дворното място да е не по-малко от 300 кв. м., като регламентът допуска в един имот да се разположи не повече от един компостер.

Желаещите да получат безплатен компостер трябва да подадат заявление по образец с приложено към него копие на нотариален акт, удостоверяващ собствеността на имота. Заявлението може да бъде получено в деловодството на общината или да се изтегли от сайта на кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Яна
Яна
12.03.2022 17:56 17:56

А в Хасково кога ще има?

Back to top button