Регион

Свиленград кандидатства за Етикет за иновации и добро управление

Община СвиленградОбщина Свиленград кандидатства пред Съвета на Европа за присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво, съобщиха от администрацията.

На сесия общинските съветници одобриха идеята на кмета Георги Манолов и приеха решение, с което се  декларира, че общината приема 12-те принципа на добро демократично управление от стратегията  на Съвета на Европа. Сред тях са стабилно финансово управление, върховенство на закона, иновации и отвореност за промени, компетенции и капацитет, откритост и прозрачност, ефикасност и ефективност, етично поведение, човешки права, културно разнообразие и социално единство и отчетност.

Етикетът представлява еталон за определено ниво на качеството на общинско управление. Целта е да се стимулират и инициират действия, гарантиращи на гражданите правото на добро управление, а местната власт ефективно да подобрява дейността  си, водейки се по национални и европейски партньори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button