Хасково

20 сигнала за месец на „зеления телефон“ на РИОСВ – Хасково

20 сигнала са приети през февруари на „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Сред тях има няколко за незаконни сметища по селата. Читатели на Haskovo.info сигнализираха за отпадъци край Стамболово. Проверката на екоинспекцията е показала, че сигналът е основателен и е дадено предписание за почистването му. Предписания са дадени и за почистването на незаконни сметища край стамболовското село Царева поляна, димитровградското село Злато поле и край харманлийското село Остър камък, което е почистено. Две предписания са дадени и заради събирането на ел. уреди в димитровградското село Бряст. Сред основателните сигнали е и за изхвърлянето на отпадъци в частен имот в хасковското село Нова Надежда.

В село Брягово пък стадо кози изяждали саморасли дървета, като сигналът е препратен по компетентност до община Хасково. До общината е препратен и сигнал за мръсен въздух на улица „Славянска“ в Хасково.

Три сигнала е имало през месеца за замърсяване на въздуха в Димитровград от ТЕЦ-а. Един е подаден на 14 февруари, а два са на 15 февруари. Проверките на РИОСВ са установили, че сигналите са основателни, като са дадени предписания.

В екоинспекцията е получен и основателен сигнал за изтичане на мръсна вода в реката от мандра в хасковското село Малево. Дадени са 5 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button