Спорт

2 точки не стигнаха на сестри Стоеви за титлата в Германия

Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви останаха само на две точки от това да спечелят изключително силния турнир от сериите „World Tour Super 300″🇩🇪 YONEX Gainward German Open Badminton Championships в Мюлхайм (Германия), който е с награден фонд от 180 000 щатски долара, съобщават от федерацията.

Във финала хасковлийките отстъпиха с 16:21, 30:29, 19:21 на китайките Цинчън Чън и Ифан Цзя, които са водачки в световната ранглиста и световни шампионки. Мачът продължи близо два часа и се превърна в истинска физическа и психическа битка. В първия гейм резултатът бе 12:12, но Чън и Цзя реализираха пет поредни точки и поведоха със 17:12, след което българките нямаха шанс за обрат.

Бадминтон

В маратонския втори гейм сестри Стоеви спечелиха с 30:29 след решителна точка, при която Чън сбърка, изпращайки перото в мрежата.

Третата част стартира отлично за българските представителки, които поведоха с 3:0, а след това и с 13:7 точки. Световните шампионки от Китай обаче започнаха да топят пасива си, макар сестри Стоеви все още да имаха преднина при 17:14. Китайките обаче успяха да останат по-свежи в най-важните моменти, а и по-големият опит им позволи да направят обрат. Те изравниха за 18:18 и след нова серия от три поредни точки спечелиха мача с 21:19.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button