Регион

Крият 14 кг. марихуана в газова бутилка на кола и детско столче

Два опита за контрабанда на марихуана са пресечени в края на седмицата на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

71-годишен мъж е задържан и обвинен за контрабандата на 12 кг. марихуана на стойност 48 000 лв. Българинът е арестуван на 11 март при опит да премине през ГКПП „Капитан Андреево“ от България в Турция с лек автомобил „Фолксваген Фаетон“. Водачът с инициали П. М. е бил сам в колата, която е била отклонена за щателна митническа проверка.

Канабис

В газовата бутилка на автомобила митничарите открили втора по-малка такава. В нея били намерени 2 полиетиленови чувала, в които била марихуаната.

Мъжът е задържан до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Канабис

На следващия ден на пункта е задържан 32-годишен българин с инициали Х. М. също за опит за контрабанда на марихуана. Той е бил с лек автомобил Мерцедес и отново е пътувал от България за Турция. Водачът бил с жената, с която живеел на семейни начала и малолетното им дете. Колата била отклонена за щателна митническа проверка. В детско столче, поставено на задната седалка на автомобила, митничарите открили 4 полиетиленови пакета, в които имало 2.410 кг. марихуана на стойност 9 640 лв.

Мъжът е задържан до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button