Хасково

„Свиленградското“ злато донесе 2,8 млн. лева за бюджета

Златни накити2 803 271 лева е приносът за бюджета от златни и сребърни накити, хванати на митница Свиленград при опити за контрабанда, които НАП Пловдив продаде на търгове миналата година.

Инспекторите в отдел „Продажби“ на НАП Пловдив са реализирали 10 търга, 2 от които на изделия от благородни метали, конфискувани от свиленградските митничари при няколко опита за контрабанден внос в страната. Продадени са 91 килограма златни и 9 килограма сребърни бижута

Двете продажби обаче формират близо 60% от общите годишни постъпления в отдела, които са малко над 4 861 000 лева. С този резултат от своя страна пловдивският отдел „Продажби“ на НАП се нарежда на първо място в страната по осигурени приходи в бюджета от търгове на вещи, отнети в полза на държавата. 

До края на месец април, НАП Пловдив ще обяви на търг още 25 килограма накити от благородни метали, конфискувани отново на митница Свиленград, допълват от агенцията

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button