Регион

Превръщат бивш военен бункер в убежище за прилепи в Свиленградско

Бивш военен бункер край свиленградското село Димитровче ще бъде превърнат в прилепно убежище, съобщават от общината.

Инициативата е в рамките на проект насочен към подобряване на природозащитното състояние на видове, предмет на опазване в защитени зона от мрежата Натура 2000 „Родопи – Източни“, „Сакар“, „Ждрелото на река Тунджа“ и „Река Марица“, на територията на МИГ Свиленград Ареал. Ще се осигури още подкрепа за подобряване на природозащитното състояние на видовете: южна блатна костенурка, червенокоремна бумка, 9 вида прилепи: подковонос на Мехели, южен подковонос, средиземноморски подковонос, остроух нощник, пещерен дългокрил, дългопръст нощник, голям нощник, широкоух прилеп, дългоух нощник.

Общата продължителност на проекта е 38 месеца. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 4 572 665 лв., от които 85% (3 886 765 лв.) европейско и 15% (685 899 лв.) национално съфинансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button