Хасково

Успехи за учениците от ПМГ – Хасково, записват деца от Украйна в гимназията

Нови успехи на национални състезания и олимпиади постигнаха ученици от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Три медала спечелиха гимназистите на софийския есенен турнир по информатика. Осмокласникът Мартин Недев се окичи със среброто, а бронзови отличия спечелиха Никола Манолов в 5 клас и Ванеса Бачварова в 8 клас. Учениците получиха медалите си от директора Гергана Петрова. Мартин и Никола се класираха и за националния кръг на олимпиадата по информатика. Никола е четвърти, а Мартин попадна в разширения национален отбор на младшата възраст.

ПМГ
Ванеса Бъчварова

Дарена Георгиева спечели бронзов медал на националното състезание по лингвистика, Евгения Евтимова се класира на четвърто място, а Йоана Ангелова е пета. Четирима се класираха на националната олимпиада през април – Дарена, Евгения, Марина Господинова и Калоян Костов.

ПМГ
Никола Манолов

За втора година Аделина Топалова в 12 клас се класира за националния кръг на олимпиадата по биология, а седмокласникът Петър Велев е на националния кръг по химия. Лъчезар Георгиев от 9 В клас е на националния кръг на олимпиадата по английски език, а трима се класираха на националния кръг по астрономия – Стела Бинева, Мартин Недев и Иван Гогов.

ПМГ
Мартин Недев

Преподаватели на талантливите ученици са Коля Петрова – старши учител по информатика и ИТ, Ваня Гочева – главен учител по математика, Маргарита Козалиева – старши учител по биология и химия,
Мария Чанкова – старши учител по английски език, а Йоанна Кокотанекова е ръководител на отбора по астрономия. Димитър Кокотанеков е ръководител по астрономия на Стела.

В ПМГ се очаква да бъдат записани две деца от Украйна. Момчетата ще учат в 8 и 9 клас. Haskovo.info припомня, че миналата седмица 4 украинчета започнаха да учат в хасковското СУ „Васил Левски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Dede Efendi
Dede Efendi
16.03.2022 15:14 15:14

И на какъв език?? По средата на втори срок? И после преминават в горен клас?? Когато политиката се намеси всичко се разваля! Ьрябва поне 1 година да учат само български!

Анонимен
Анонимен
16.03.2022 15:35 15:35

По-некадърно написано заглавие на материал не бях чел.

Я
Я
16.03.2022 15:53 15:53

БАчварова или БЪчварова последно? Не може в една статия да има дете с две различни фамилии….

Back to top button