Хасково

Доброволци координират подслоняването на украинци в Хасковско

Доброволци от Хасково и Димитровград се заеха с координация на процеса по подслоняването на бежанците от Украйна в областта.

Целта е украинците да получат качествена помощ на всички етапи – от правна помощ, през регистрация, получаване на временна закрила, настаняване. Вече има много хора, които желаят да предоставят жилищата си, но няма възможност да поемат режийните разходи. Доброволците се свързват с хора, които са готови да поемат разходите. Има и хасковски заведения например, които поемат изхранването на украинците, обясни пред Haskovo.info Марина Ташева от фейсбук групата Помощ за украинските бежанци Област Хасково.

Доброволците поддържат връзка с институциите, за да координират процеса по подслоняването на чужденците. Ежедневно с групата се свързват хора, които искат да помогнат. Вече са подпомогнати няколко семейства от Украйна. Чакат се още семейства бягащи от войната, за които има спешна нужда от жилища.

Групата не приема парични дарения, като помощта е под формата на купони за храна, за да могат чужденците да си вземат каквото им харесва. За децата, които се записват в хасковските училища, се търсят таблети.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.03.2022 17:30 17:30

От училищата в който се записват да им ги осигурят.

Виктор
Виктор
17.03.2022 7:25 7:25

Нали им осигуряват хотели с изхранване?? Като не искат статут на бежанец, не получават нищо, освен закрила! Тогава защо ще ги издържаме ние??

Back to top button