Хасково

81 сигнала от хасковската прокуратура за престъпления, извършени от деца

81 сигнала за деца, извършили противообществени прояви и престъпления, са постъпили през 2021 г. в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, сочи отчетът на комисията, внесен за разглеждане в общинския съвет.

Образувани са 73 възпитателни дела, разгледани с наложени възпитателни мерки са 63 възпитателни дела по отношение на 74 деца. 10 дела са прекратени, защото децата са извън общината и страната. За 6 деца има постъпили повече от един сигнал за прояви, извършени последователно за кратък период от време.

7 от сигналите са за прояви на агресия и насилие, 4 са за телесни повреди, 2 са за хулигански прояви, 8 се отнасят за унищожаване и повреждане на имущество, един е за блудство. 28 са кражбите, като има един отнет автомобил, 7 са престъпленията, свързани с наркотици, 8 са за шофиране без книжка и регистрационни табели. Сред останалите има един фалшив сигнал на тел. 112 и една принуда.

Наложени са 128 възпитателни мерки – 64 са получили предупреждение, 39 са поставени под възпитателен надзор на родителите със задължение да полагат засилени грижи, 20 са поставени под възпитателен надзор на обществен възпитател, 5 са с предупреждение за настаняване във възпитателно училище-интернат с изпитателен срок до 6 месеца.

От извършителите 66 са момчета, а 8 са момичета. 35% от проявените деца живеят в пълни семейства, 52% живеят с един родител, 9% са при близки и роднини и 4% са в социални услуги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button