Регион

Намериха хормон на растежа за 100 000 лв. в камион на границата

57-годишен турски гражданин е обвинен в контрабандата на 245 опаковки с хормон на растежа за 100 653 лева, съобщават от прокуратурата.

На 17 март на ГКПП „Капитан Андреево“ на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ е пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка.

В долапа на полуремаркето и под леглото в шофьорската кабина митничарите са открили 245 опаковки, съдържащи писалки с инжекционен разтвор с медикамент, представляващ хормон на растежа. Стойността на недекларирания лекарствен препарат възлиза на 100 653 лева.

Контрабандните стоки са били задържани. По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково водачът на товарния автомобил е бил привлечен към наказателна отговорност и му е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 3 000 лева, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Боцето
Боцето
18.03.2022 13:35 13:35

Щял да боцка Курнеля Нинова за да и порасне катеричката

Back to top button