Хасково

Туристическо списание представя Хасково в цял брой

Илонка Славкова, снимка Георги ДаскаловСимволът на Хасково- Богородица, гробницата в с. Александрово, тракийските светилища в региона, възрожденските къщи в Хасково – всички тези забележителности ще бъдат представени в следващия брой на списанието за свещените места в България „Оренда“.

Издателят на изданието Илонка Славкова била впечатлена от това, че Хасково е единственият град в България със свой символ и така започнало запознаване със забележителностите на региона. По-обширна статия ще бъде посветена на църквата в с. Узунджово, защото това е място, което впечатлява с приемането на другостта като вяра, сподели Славова.

Броят за Хасково, който ще излезе в средата на април, ще съдържа и материал на археолога от хасковския исторически музей Ирко Петров, посветена на начина, по който се е правило виното от траките. Туристически информационен център пък подготвя и специална книга на Ирко Петров „Виното и древните траки“, издаде директорът Красимир Пилев. Оттам ще съдействат на списанието с материали и снимки.

За автор на материала за гробницата в с. Александрово е поканена съпругата на нейния откривател Георги Китов- Диана Китова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button