Хасково

Избраха най-оригинална и най-автентична мартеница

ИзложбатаМая Нанева от хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ и Фейми Фейми от училището в с. Долно Големанци заеха първи места за автентична мартеница във възрастова група от първи до четвърти клас в традиционния конкурс на Младежки център

Тази година в него са взели участие 165 ученици от Хасково, Димитровград и селата в общината. Творбите им са оценявани от жури с председател етнографа Магда Милчева.

При учениците от пети до осми клас първи стана Недко Недев от Дом „Асен Златаров“, а при големите на първо място е деветокласничката Яна Николова от Финансово- стопанската гимназия. 

В раздела за най- оригинална мартеница при най-малките първите места са три – Златина Думанова от ОУ „Васил Левски“- с. Книжовник, Николай Видев от училище „Пенчо Славейков“ в Димитровград и Мерлин Мехмед от училището в Книжовник.Гюлджан Али от същото училище е с първо място във втора възрастова група.

Всички участници бяха поздравени с изпълнение на децата от Детска вокална група „Орфейче“.

Image Image
Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
(mm)
(mm)
02.03.2011 22:13 22:13

Nashta Gordost QNA NIKOLOVA (h) !

Back to top button