Хасково

Искат пари от държавата за ремонт на галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково

Община Хасково възнамерява да кандидатства за финансиране пред министерството на културата за ремонт на художествената галерия „Атанас Шаренков“, става ясно от докладна на кмета Станислав Дечев до общинския съвет.

Министерството на културата приема кандидатури за целева финансова подкрепа за извършване на специализирани консервационни дейности по недвижими културни ценности за 2022 г. Община Хасково подготвя документи за кандидатстване за финансиране на дейности по изготвяне на проектна документация за основен ремонт и реставрация на Художествена галерия „Атанас Шаренков“. За обекта има съгласувана виза за проектиране от 18 юни 2020 г. Галерията е Архитектурно-строителна и художествена недвижима културна ценност от местно значение, се казва в докладната.

За предоставяне на финансова подкрепа се подава заявление съгласно предварително утвърден образец до дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ на Министерството на културата. В случаите, в които кандидат за целева подкрепа е община, към заявлението е необходимо да бъде приложено съгласие на Общински съвет за кандидатстване, се посочва в предложението на кмета.

Haskovo.info припомня, че през февруари от общината обявиха обществена поръчка за проектиране и авторски надзор за основен ремонт с консервация на галерията. Има подадена една оферта. Работата ще обхване сградите, като е включено и благоустрояване на дворното пространство. Разгърнатата застроена площ е 405 квадратни метра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.03.2022 11:17 11:17

Държавата няма пари в момента. Вие може и да искате ама какви ли други проблеми има държава сега – бежанци, инфлация, бедност, корупция, дела за милиони в съда в Страсбуг за нарушения на правата човека, стара военни техника, лошо и мудно здравеопазване и т.н. Чудя се, защото не поискахте пари когато беше ГЕРБ на власт уважаеми общински съветници от партия ГЕРБ, БСП и ДПС. Истината е, че започвате да се интересувате от нашия град когато тези партия паднат централната власт, затова града ние е в такова състояние / вече местните хасковлии са цигани,турци и държавни администратори /. Бяхте също така предложи някакви предложения в общинския съвет на държавата лично партия ГЕРБ и Делян Добрев някакви инфраструктурни проекти, за да можело уж града да си управи демографските проблеми и да превлече млади хора в града / колко ли ще се управи града скептичен съм, или колко ли ще се откраднат пари поточно/. Разберете хора асфалта не се яде освен от тези, които определят обществените поръчки и го запомнете.

x_X
x_X
21.03.2022 14:35 14:35
Отговор до  Анонимен

Градът ще се „управи“, когато започне да се инвестира в него целенасочено. Не от държавата, а от частния сектор. Само печеливш частен бизнес, управляван с легални методи, са в състояние да създават устойчив разстеж, както на местно, така и на регионално ниво. Държавата може да помогне индиректно, примерно чрез данъчно облекчение, но дотам.

Това с партии като споменатите от вас[ГЕРБ, БСП, ДПС], няма как да стане, естествено, те не разбират от пазарна икономика и устойчиво управление, в това се убедихме по трудния начин.

Всичко това е възможно, разбира се, евентуално, ако дотогава не сме станали официално турска или руска васална територия за което ГЕРБ, БСП, ДПС + Възраждане дават мило и драго. При такъв сценарий Хасково ще остане само в историята, и то с нищо забележимо.

Back to top button