Хасково

БЧК – Хасково и търговски вериги продължават да събират помощи за бежанците от Украйна

Магазин от голяма търговска верига в Хасково и БЧК набират помощи за бежанците от бедстваща Украйна.

Купувачите могат да оставят закупени от тях опаковки с продукти в количка за пазаруване, на която се вижда надпис „Купи и дари“. Храните, почистващите препарати и други дарения се предоставят на бежанците, настанени в общини в Хасковска област.

Друга търговска верига в региона също стартира съвместно с БЧК кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от войната. В магазините й са поставени кутии с логото на кампанията, в които клиентите ще имат възможност да даряват средства. Сумите ще бъдат отчетени след 8 април.

Дарения

124 досега са гражданите-дарители в Областния съвет на БЧК в Хасково, откликнали на апела за съпричастност и милосърдие. Фирми са дарили спално бельо, дрехи, обувки, чорапи, перилни препарати. Доброволци на хуманитарната организация помагат при сортирането и опаковането на кашоните, каза Силвия Лефтерова, специалист в Секретариата на Областния съвет на Червения кръст.

Дарения

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Емрулла
Емрулла
21.03.2022 10:14 10:14

Ало, БЧК и този магазин от една верига: защо с такъв ентусиазъм не събирате за бедното българскотнаселентие??! Лицемери сте!!

Back to top button