Хасково

Хасковлия от Англия потърсил статистиците, притеснен, че не се преброил

Наско НаневМъж от Хасково, който от 8 години живее в Англия, се е обадил в стационарния преброителен пункт в тукашното статистическо бюро, притеснен да не бъде глобен, разказа директорът Наско Нанев. Човекът се завърнал вчера от Англия и потърсил статистиците, защото не се бил преброил, а имал жилище в Хасково.

„Такива хора не трябва да се притесняват„, успокои Нанев. След като живеят в чужбина, те си се водят там и не подлежат на преброяване в България. Жилището на човека е преброено тук.

Около 250 души са преминали през стационарния пункт от 26-ти февруари досега, съобщи Наско Нанев. Работата на пункта ще продължи и през следващата седмица за граждани, които са отсъствали или по някаква причина не са се преброили.

Статистиците тепърва започват събирането на преброителните карти и първите резултати от кампанията се очаква да бъдат обобщени до края на месеца, обясни Нанев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button