Хасково

7 600 вече декларираха доходи в НАП – Хасково, остават 10 дни за отстъпката от 5%

Още 10 дни имат физическите лица да ползват отстъпка при плащане на дължимия данък върху доходите си, получени през миналата година, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Възможността е до 31 март. Отстъпката от 5%, но не повече от 500 лв. от сумата за довнасяне по годишна данъчна декларация, се полага ако лицето обяви доходите си по електронен път до 31 март, плати данъка в същия срок и няма подлежащи на принудително изпълнение стари задължения към бюджета.

Най-лесно декларациите за доходи от миналата година се декларират по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Това може да стане по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата. От постъпилите досега в офиса на приходната агенция в Хасково близо 7 600 формуляра, 4 400 или над половината са подадени с ПИК, а други 1 030 с квалифициран електронен подпис (КЕП). 360 лица са декларирали данъците си чрез пощите.

59 декларации са били отхвърлени от електронната система на НАП, тъй като са подадени с цел ползване на данъчни облекчения, но при наличие на стари задължения на клиентите. Първо трябва да се прави проверка за наличие на неплатени задължения към бюджета и ако има такива, да се погасят преди да се подаде данъчната декларация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button