Хасково

Нова доживотна присъда за Недялко Димитров – Момата

Недялко Димитров - Момата„Доживотен затвор“ присъди днес Варненския окръжен съд за 45-годишния хасковлия Недялко Димитров- Момата. Той бе признат за виновен като съучастник на Стоян Петров, с когото са убили  Манол Хаджиев от варненското село Трънак, съобщават от пресцентъра на съдилището. Престъплението е извършено през август 2008 година в с.Казашка река при условията на опасен рецидив. Същото наказание Момата получи и за участието отново като помагач на Стоян Петров  при  убийството на Златко Калайджиев, станало по-късно през август същата година в землището на с.Приселци, община Аврен.

Днес съдът групира това наказание с влязлата вече в сила доживотната присъда без право на замяна, получена от Димитров за двойното убийство в Димитровград на Бейтула Мехмед и на съпругата му. Haskovo.info припомня, че това престъпление бе извършено през декември 2008 година. Така наказанието, което хасковлия ще търпи, е „доживотен затвор“ без право на замяна. 

Пресслужбата на Враненския съд припомня, че Стоян и Манол се познавали от деца, а по-късно са изтърпявали и заедно присъди в затвора. Конфликтът между тях възникнал след отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, което двамата извършили в съучастие.  Манол обаче смятал, че Стоян му дължи още от предварително уговорената сума и непрекъснато настоявал за своя дял от мократа поръчка. През лятото на 2008 година Стоян решил да убие съучастника си и привлякъл за помагач Недялко Димитров. В хода на съдебното следствие е установено, че убийството е станало в дома на Стоян в с. Казашка река. Хасковлията заровил тялото в землището между селата Бързица и Бозвелийско. Автомобилът на убития бил продаден от Димитров за резервни в части. Оръжието на убийството – пистолет „Валтер“ Момата продал на Бейтула Мехмед, когото пък убил 4 месеца по-късно в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button