Хасково

РЗИ: Засега няма втора грипна вълна в Хасково

ГрипНивото на заболеваемост от грип и ОРЗ в региона е нормална, коментира пред Haskovo.info заместник- директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Делчо Янев по повод регистрираната втора грипна вълна в някои области на страната. Епидемия бе обявена дори днес в съседната на Хасково Старозагорска област.

„Положението се следи, засега епидемия при нас не е обсъждана„, каза д-р Янев. 132 на 10 000 души е цифрата на болните с ОРЗ за последната седмица, сочат данните в информационния бюлетин на инспекцията.

Междувременно стана ясно, че нито един пациент не е приет вчера в хасковската болница с диагноза хепатит. Заместник- директорът на лечебното заведение д-р Мариян Запрянов обаче поясни, че нивото на хепатита се задържа и намаление няма. 32-ма са  лекуваните в момента болни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тита
Тита
06.03.2011 17:54 17:54

Грип не знам дали има,но видах днес към петнадесет деца,висящи прави в минусови температури пред дежурния кабинет във Военна болница, Та скоро ще бъде обявен грипа,ако го няма още,днес тези деца определно се доразборяха, Затова ли плащане здр,осигуровки и данъци на тази държа и община,децата ни да мръзнат като кучета и висят по опашки пред лекарските кабинети. Защо нашите деца са потърпевши от алчността на други???!

Back to top button