Външни публикации

Спортни раници – идеални не само за тренировка

Независимо дали търсите раница за училище, дневен туризъм или за спорт, изборът може да се окаже трудна задача. Ето няколко добри идеи, които ще ви улеснят.

Всички носят раница – ученици, студенти, работещи, майки, спортисти, планинари, туристи. Без значение от сезона, в градския транспорт или по планинските пътеки, раницата няма алтернатива, защото побира всичко, което ни е необходимо, и се вписва с лекота в стила ни на обличане. Продуктовата им гама непрекъснато се разширява, така че на разположение да имаме стилни градски модели, надеждни раници с отделения за лаптопи, таблети и документи, ергономични раници за максимален комфорт, модели за пътуване, спортни раници и още страхотни предложения.

Ето защо първият ни съвет е да решите за какво ще ползвате раницата, преди да се насочите към интернет или физическите магазини, сред които ССС и други с богат каталог. Бързо ще установите, че повечето модели са проектирани за специфични цели – за универсална употреба, фитнес, работа, колоездене, туризъм. И това е най-хубавото!

За всекиго по нещо

Раниците предлагат различни функции чрез своите външни джобове, вътрешни разпределения и специални отделения, например за портмонета и лични документи, телефон, бутилка с вода, слънчеви очила или външна батерия. Всеки предмет, който ви трябва, застава на точно определено място. И в раницата никога няма да е хаос.

Новата ви спортна раница е добре да има поне две отделения. Може да съхранявате дрехите си в най-голямото отделение, а обувките – в по-малкото или долното отделение, ако има такова. По-малките вещи ще поместите без проблем в страничните и външните джобове. С най-новите модели ще съберете толкова предмети, колкото са ви необходими, но това далеч не е основното.

Удобство, сигурност и красота

Потребителите предпочитат да закупят здрава и качествена раница, която да ползват години наред. Не само спортуващите и любителите на планинските преходи, но и градският тип хора, залагат на модели с водоустойчив външен материал. Така предметите в раницата няма да се намокрят при дъжд. Моделите от брезент се славят като най-устойчиви, дори на силни валежи. По-популярни в магазините като ССС обаче са раниците с лек и промазан найлонов слой, тъй като освен всичко, те се перат лесно и съхнат изключително бързо.

Вътрешната конструкция на раницата е добре да включва и ергономична подложка за опора на гърба и комфорт при продължително носене. За да сте сигурни, че ще ви бъде удобно, изберете модел с подплатени презрамки. Това ще намали натиска върху раменете и долната част на гърба. Все повече хора търсят и раници с подплатен колан на пръста, който допълнително спомага за разпределението на тежестта. Пространството между чантата и гърба също улеснява циркулацията на въздуха и поддържа гърба ви по-хладен, ако се потите, особено през лятото.

Колкото до материалите, тук може да изберете спортни модели с леки и дишащи материали, младежки раници с по-обли контури и универсален голям преден джоб, стилни модели с позлатени ципове и вложки или изцяло изработени от велур или кожа, по-твърди бизнес раници за лаптоп, ежедневни модели с водоустойчиво покритие, еластични материали против прокъсване и други. Щампите и декорациите буквално нямат ограничения, също както и цветовете. Не чакайте повече! Разгледайте моделите на ССС и изберете точния модел за вас.

Back to top button