Регион

Откриха приемна на инспектор Детска педагогическа стая в Свиленград

Приемна на инспектор Детска педагогическа стая беше официално открита в Свиленград, съобщават от областната дирекция на МВР – Хасково.

Лентата прерязаха заместник-директорът на ОДМВР комисар Николай Бакърджиев и кмета на Свиленград арх. Анастас Карчев. Предназначението на приемната е индивидуална работа с деца и родители, превенция с групи деца и провеждане на обучителни семинари, заседания за екипна дейност с ученици и с други институции.

Свиленград

„Благодарим на Община Свиленград за предоставеното помещение. То ще бъде от полза, както за децата и техните родители, така и за служителите, работещи по превенция на детската престъпност“, заяви на откриването комисар Николай Бакърджиев. Проектът се реализира по инициатива на районното управление и общината. Помещението се предоставя с договор за безвъзмездно управление – общинска собственост и се намира на улица „Бурденис“ №2 етаж 4 в сградата на Дирекция „Социално подпомагане“.

За обзавеждане на приемната са усвоени средства от Закона за държавния бюджет за 2021 г. по функция „Отбрана и сигурност“, група „Полиция, вътрешен ред и сигурност“. От Община Свиленград са предоставени лаптоп и проектор за провеждане на обучения с деца. Стойността на обзавеждането е 4 865 лева целеви средства. На откриването присъстваха председателят на районния съд, заместник-районният прокурор, директори на училища и педагогически съветници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button