Спорт

Григор с два четвъртфинала във Франция

Григор ДимитровХасковският тенис талант Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите „чалънджър“ във френския град Шербур, който разпределя награден фонд от 42 500 евро

В изиграния днес мач от втория кръг поставеният под №1 българин, който от понеделник е 78-ми в света, отстрани чеха Иво Минар със 7:6/5/, 6:2 за по-малко от час и половина. Така 19-годишният хасковлия окончателно изхвърли съперника си от турнира, след като заедно с руснака  Константин Кравчук го победи и в първия кръг от състезанието на двойки. В него Минар и партньорът му Павел Червенак загубиха със 6:7, 4:6, а Димитров и Кравчук се класираха за четвъртфиналите утре.

С достигането си до същата фаза на сингъл първата ни ракета спечели 17 точки за ранглистата и чек от 1245 долара.

За да се класира за полуфиналите в Шербур, Григор трябва да бие победителя от мача между французина Марк Жикел /№195/ и швейцареца  Стефан Боли, който е № 8 в схемата и № 148 в света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button