Хасково

Ученици от Хасковско събират раници и пособия за връстници в Украйна

Дарителска кампания на Министерството на образованието и науката помага на българските неделни училища в Украйна. Под наслова „Деца помагат на деца“ тя се осъществява със съдействието на Българския червен кръст.

Училищата в Хасковска област събират ученически раници и пособия, фенерчета, превързочни материали, миещи препарати и други вещи за ежедневието, белязано от войната. Хуманитарната помощ е предназначена за българските неделни училища в Киевска, Лвовска, Одеска, Николаевска и Запорожка области.

В четвъртък и петък даренията от цялата област ще бъдат транспортирани до Обединените ученически общежития в Хасково, каза началникът на РУО – Хасково Веселина Павлитова. От тук те ще потеглят към Украйна. На държавната граница ще бъдат приети от представители на Украинския червен кръст. Разпределянето за нуждаещите ще поемат 12 организации на българи в Украйна, които със собствен транспорт ще раздадат пратките на децата и семействата им.

В Украйна работят 63 неделни училища. По данни от началото на годината в тях учат над 10 000 деца, уточнява МОН.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button