Хасково

Три момичета от Хасково на честването на годишнината на конкурса „Посланик за един ден“

Петата годишнина от създаването на конкурса „Посланик за един ден“ се чества вчера в Event Centre Paradise Mall в София.

Събитието се организира от Британското посолство в България и успя да събере победителките от всички издания на конкурса. Представителите от Хасковска област бяха Нели Генова от 11 В клас и Едже Беркант от 12 В клас и двете от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, както и Габриела Ганчева на 17 г. от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. На честването беше и директорът на Езиковата Деян Янев. Габриела Ганчева работеше с посолството на Алжир, Едже с посолството на Азербайджан, а Нели с това на САЩ. Габриела, Едже и още 2 момичета са избрани от всички 64 за специално 45-минутно интервю с модератор на дискусията Ирина Недева от БНР. Хасково е една от областите с най-голям брой победителки в конкурса.

Конкурс

На честването присъстваха много политици, дипломати, представители на неправителствения сектор, журналисти, представители на различни посолства в страната, посланици и спонсорите на инициативата. Сред гостите на събитието бяха Вицепрезидентът Илияна Йотова, Велислава Петрова – заместник-министър на външните работи, посланикът на Великобритания в България, Негово превъзходителство Роб Диксън. Прожектира се филм за постиженията на участничките в конкурса, Вицепрезидентът и посланикът на Великобритания изнесоха речи, проведе се дискусия между присъстващите в залата. Срещата завърши с коктейл и много усмивки.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button