Спорт

Григор на полуфинал във Франция, Диа – в Турция

Диа ЕвтимоваХасковските ракети Григор Димитров и Диа Евтимова продължават с победите си зад граница. След близо два часа и половина игра най-добрият ни тенисист при мъжете отстрани 27-годишния швейцарец Стефан Боли с 6:7,7:6,6:3 и се класира за полуфиналите на чалънджъра в Шербур с награден фонд 42 500 евро. Победата донесе на Григор 33 точки за световната ранглиста, в която сега е № 78. 

Утре хасковлията, който е водач на схемата, отново излиза на корта във френския град срещу 30-годишния представител на домакините Стефан Робер. В момента французинът е № 205 в света, но миналата година записа най-доброто си класиране в ранглистата – 61-во място.

В събота полуфинал ще играе и третата ни ракета при жените Диа Евтимова. Днес 23-годишната хасковлийка победи Мартина Гледачева с 6:2, 7:6  в българския четвъртфинал на турнира в Анталия с награден фонд 10 000 долара.

Утре Диа ще има по-трудна задача срещу румънката Диана Еначе, от която има една загуба в общо два изиграни мача.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button