Любопитно

Млади червенокръстци в Димитровград: Чиста вода – чиста планета

„Чиста вода – чиста планета“ – под това мото Клубът на Българския младежки червен кръст в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград отбеляза Световния ден на водата.

Десетокласници подготвиха постери, които представиха в час по биология. Те подчертаха ценността на това природно богатство и необходимостта от съхраняването на водните източници и ресурси. Тази година се акцентира върху подземните води, които имат голямо значение, но за съжаление не се опазват и защитават, посочиха младите червенокръстци.

ПМГ

Те припомниха думите на големия украински естествоизпитател Володимир Вернадски – първи президент на Украинската академия на науките: „Няма такова съединение, което би могло да се сравни с водата по своето влияние върху основните геоложки процеси. Няма такова вещество, минерал, полезно изкопаемо, живо тяло, в чийто състав да не е включена вода“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button