Хасково

С 1 млн. лв. са се увеличили плащанията на данъци в Хасково чрез ПОС терминал на НАП

С близо 1 млн. лв. са се увеличили плащанията на данъци и осигуровки в Хасково чрез ПОС терминал от началото на годината досега спрямо същия период на 2021 г., съобщават от офиса на НАП в града.

От началото на годината до днес чрез устройствата в Агенцията в Хасково са внесени над 2.4 милиона лева дължими данъци и осигуровки. За същия период на миналата година техният размер е бил около 1.5 милиона лева. Плащането чрез ПОС-терминал е ефективно при издължаването на здравни осигуровки с цел спешно възстановяване на здравни права или когато на лицето му е необходимо удостоверение, че няма неплатени стари задължения. Удобно е и за родителите, които искат да ползват данъчните облекчения за деца, но имат неплатени задължения към държавата, подлежащи преди това на изпълнение, допълват от НАП.

Чрез ПОС терминал могат да се превеждат без такси не само дължими данъци и осигуровки, но и задължения към други институции – глоби от КАТ, съд, общини и др., предявени за събиране от приходната агенция. Освен, че са безплатни, картовите плащания чрез ПОС терминал на НАП, се отразяват веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Единствено, когато се плащат задължения към други институции, например глоби от КАТ или такива, които са в процес на принудително изпълнение, погасяването им се отразява след допълнителна обработка и разпределение, и отнема повече време.

Поради големия интерес и засиленото доверие на клиентите на НАП към този вид плащане, офисът на приходната администрация в Хасково увеличи броя на терминалните устройства и те са вече общо 8 – 7 се намират в централната сграда на площад „Свобода“ 2, а един е в сградата на дирекция „Събиране“ на булевард „България“ 152.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Колева
Колева
23.03.2022 12:12 12:12

Така е по-добре,а не да се сблъскваш с нелюбезните служителки !

Back to top button