Регион

US-танкове преминаха през Свиленград на път за учение

Танкове, друга бойна бронирана техника и военнослужещи преминаха през Свиленград.

Заради преминаването на военните колони се е наложило да се затвори временно движението през кръговото до болницата. Образували са се колони от чакащи да преминат автомобили, съобщава e-svilengrad.com.

Военни

От Министерството на отбраната информират, че в периода от 22 до 23 март по националната пътна инфраструктура от Гърция към Учебен полигон „Ново село“ ще се придвижва автоколона, с която ще бъдат транспортирани личен състав и военна техника. Придвижването е във връзка с участието на формирование от Сухопътните войски на САЩ в съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“, която се провежда на учебния полигон. Във връзка с планираните съвместни тренировки военни вертолети ще изпълняват полети от Румъния към учебен полигон „Ново село“ и обратно, допълват от ведомството.

Военни

Съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. В „Joint Training“ участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, посочват от министерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
23.03.2022 16:01 16:01

Раздайте РПГ-та. ;)

88
88
23.03.2022 16:28 16:28

къде отивате не янки!!!! това не ви е бойно поле!!!!!

Back to top button