Хасково

Училищата предават даренията за Украйна в Хасково, полицията и пожарната съдействат

Учебните заведения в Хасковска област предават днес и утре събраните дарения за Украйна.

От БЧК приемат помощите от 9 до 17 часа в Обединените ученически общежития, блок 2, на булевард „Стефан Стамболов“ №8 в Хасково. На портала на общежитията има пожарна и полиция, които да оказват съдействие при нужда.

БЧК

Даренията са събрани в рамките на съвместната кампания на БЧК и МОН „Деца помагат на деца“. Списъкът за хуманитарна помощ за Украйна включва ръкавици за еднократна употреба, дезинфектанти, спирт, превързочни материали, бинт, марля, стерилни кърпи, кислородна вода, медицински лепенки, прах за пране, сапун, шампоан, веро, миещи препарати, детски памперси, хигиенизиращи кърпички, крем, четки и пасти за зъби. Включени са още ученически раници и пособия, свещи, кибрити, фенерчета, батерии за тях, съдове за храна и чаши за еднократна употреба, термоси и електрически кани, спални чували, палатки, одеяла, топлоизолиращи подложки.

БЧК

Списъкът е обобщен от подадена информация от организации на българи в Украйна, към които функционират български неделни училища в Киевска, Лвовска, Одеска, Николаевска и Запорожка области.

БЧК

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button