Хасково

ВиК – Хасково подписа договора за закупуването на ВиК – Димитровград, там стягат протест

ВиК – Хасково купува ВиК – Димитровград за 380 000 лв., след като управителите на двете дружества Божидар Желязков и Георги Тенчев подписаха договора за продажба. Това става заедно с правата, задълженията и фактическите отношения на димитровградското ВиК. С това ще приключи консолидацията в обособената територия, като се очаква вписване на сделката в Търговския регистър, съобщават от ВиК – Хасково.

Очакванията са вписването да стане за 3 – 4 дни и от 1 април ВиК – Хасково да започне да обслужва територията на община Димитровград. Консолидацията ще помогне за разработване на проекти за подмяна на мрежата и изграждане на пречиствателни станции, които да се реализират с европейско финансиране. Всички служители от ВиК – Димитровград преминават с трудовите си правоотношения към ВиК – Хасково.

С консолидацията цената на водата за потребителите в община Димитровград ще се изравни с тази на всички останали в Хасковска област. Цената за всички потребители в региона ще е 3.52 лв. с ДДС за кубик, като досега в Димитровград беше 1.86 лв. Абонатите, които не ползват услугите по отвеждане и пречистване на отпадни води, заплащат само услугата Доставяне на питейна вода – 2.88 лв. с ДДС. Водомерите в Димитровград са засечени последно на 15 март, а следващото засичане ще е на 15 април – така половината от изразходваната вода ще е по старата цена, а другата половина – по новата.

Междувременно мирен протест срещу очакваното поскъпване на водата ще се проведе на 31 март от 13 часа пред зала „Гроссето“ в Димитровград. Организатор е Венелин Николов, който днес е изпратил уведомление до кмета Иво Димов, а градоначалникът го сподели в профила си във Фейсбук и написа, че подкрепя провеждането на протеста и желанието на хората да изкажат своето несъгласие с шоковото повишаване на цената на водата.

Иво Димов припомня, че 6 години се е борил и е настоявал пред държавата за това димитровградчани да имат гратисен период с поетапно повишаване на цената, но това в крайна сметка не се случи. Протестът е подкрепен от граждански сдружения и синдикалните организации към „Неохим“, се казва в уведомлението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дънди
Дънди
25.03.2022 7:58 7:58

Мирен протест срещу какво? Не им трябва мирен, трябва сопата да играе, живеят до р.Марица ВИК хасково ще ги снабдява, че и на 2 пъти по скъпа цена.. ПОРЕДНАТА българска работа… малкатани държавица е създадена в ущърб на населението.. убеден съм.. само празни глави.

Back to top button