Любопитно

Иван Митев представи 15-та си книга „Биография на човечеството“

Иван Митев представи 15-та си книга „Биография на човечеството“ в камерната зала на читалище „Заря“ в Хасково.

За автора и книгата разказаха Ели Видева и Елена Алекова. По думите на Митев книгата му е без аналог. Тя разказва за нова палеолитна култура на 12 км от Хасково край село Орлово, която е добре проучена с хиляди артефакти. Авторът я описва детайлно, като я сравнява с други подобни. За написването на книгата се е подготвял в продължение на 15 г., като е проучвал палеолитните сбирки в най-големите световни музеи.

Книга
Иван Митев

Според Митев културата край Орлово е единствена по рода си на планетата. Тя представя всички минерали от групата на кварца във вид на различни битови предмети, но и не само.

„Книгата е представена като едно находище с много културни пластове – геология, палеонтология, психология, философия. Интересна е за всички възрасти и професии и би повишила общата култура на всеки българин по отношение на биографията на нашето съществуване“, допълни хасковлията.

Иван Митев е писател, пътешественик, колекционер на минерали. Публикувал е десетки разкази и над 200 статии, интервюта и есета в различни издания. Член е на Съюза на българските писатели. Автор е на 9 белетристични книги. Съавтор е със съпругата си на тритомна енциклопедия за минералите. Иван, Гергана и Дарин Митеви са дарители на стойностни минерални образци на музеи у нас и в чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button