Хасково

С парите от отсечените тополи ще залесяват в Хасково

Общинският съвет даде съгласие за продажбата на 99 кубически метра дървесина, добити от санитарната сеч на тополите покрай реката в Хасково.

Както Haskovo.info писа, началната тръжна цена е 6 541 лв. Съветниците обаче приеха тези пари да се използват целево за закупуването, залесяването и отглеждането на нови дървесни видове в Хасково.

Общинският съвет отхвърли предложено изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на детско-юношеските спортни клубове в общината. Постоянните комисии по спорт и законност не подкрепиха проекта за решение, като Иван Минев заяви, че предложенията са допустими, но доста от текстовете трябва да бъдат прецизирани.

Съветниците дадоха съгласие общината да кандидатства за финансиране пред министерството на културата за ремонт на художествената галерия „Атанас Шаренков“. Haskovo.info припомня, че през февруари от общината обявиха обществена поръчка за проектиране и авторски надзор за основен ремонт с консервация на галерията. Има подадена една оферта. Работата ще обхване сградите, като е включено и благоустрояване на дворното пространство. Разгърнатата застроена площ е 405 квадратни метра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.03.2022 20:57 20:57

Тополите край реката са крехки и добре бяха отрязани, но чинарите на стадион Младост защо ги обезглавихте?! М?
Заради пари ли пак?

Back to top button