Хасково

Тартор дъни наркоканал, пробвал да откупи брат си от затвора

ХероинътДвамата братя близнаци от Любимец Атанас и Янко Маврудиеви са ръководителите на престъпната група, която в събота пробва да прекара през ГКПП „Капитан Андреево“ 96 кг хероин, съобщи днес окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев

Както Haskovo.info вече писа, наркотикът е бил открит в товарен автомобил с хасковска регистрация, превозващ цимент от Турция за България. Дрогата била разпределена в 183 пакета, сложени в 3 сака и 3 PVC торби. Стойността на наркотика е близо 9 милиона лева.

Това е най-голямото количество хероин, което МВР е задържало през последните 10 години„, уточни Ванчев. До този момент по случая са задържани 7 лица. За петима от тях прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. По време на специализираната полицейска операция, която е продължила около 4 месеца, са използвани 6 специални разузнавателни средства.

Товарният автомобил „Наркотикът е идвал от Турция в България. Част от него е бил предназначен за Западна Европа. Останалото количество е оставало в страната. Двамата близнаци са имали транспортна фирма, която са ръководели като престъпно предприятие„, заяви говорителят на прокуратурата Павел Жеков. Той припомни, че през ноември миналата година при акция в Турция Янко Маврудиев бе арестуван заедно с още двама българи със 70 кг хероин и все още е в затвора в южната ни съседка. 

Близнакът му Атанас се е опитал да го освободи като плати  „на черно“ между 200 хиляди евро и 1 милион евро. В желанието си да събере тези пари и да освободи брат си той е станал непредпазлив, което позволило на органите на реда да разбият канала, уточни Жеков. Той допълни, че единият от задържаните – шофьорът вече си е признал. Казал е, че са му обещали 15000 евро за транспортиране на дрогата. „Помагачите по канала като цяло са хора в тежко финансово състояние“, допълни областният прокурор Иван Ванчев. Според него  ренгенът на ГКПП „Капитан Андреево“ е твърде слаб и заради плътността на цимента не е успял да засече дрогата. 

Утре Хасковския окръжен съд ще гледа мерките на задържаните.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button