Хасково

Седмокласничка от ПМГ – първа на национално състезание

Йоана Георгиева

Йоана Георгиева

Седмокласничката Йоана Георгиева от хасковската Математическа гимназия стана първа в надпреварата по лингвистика на Националните зимни математически състезания, които се проведоха през уикенда. 

„Призът за Йоана е във възрастовата група 5-7 клас. Тези състезания са най-високият връх сред изявите на децата и това постижение е голямо признание“, коментира ръководителката на седмокласничката – Ваня Гочева. Тя допълни, че хасковската гимназия се е представила с петима ученици като осмокласничката Лилия Петрова се е класирала седма.

В надпреварата по информатика най-добро класиране е постигнал шестокласникът Димитър Карев, който станал трети. Изключително добро е представянето и на петокласничката Ралица Манолова, която е завоювала четвърто място, коментира ръководителката на информатиците Веселка Константинова. Седмокласниците Александър Шумаков и Добрик Георгиев са се класирали съответно на осмо и десето място. В отборното класиране хасковската школа е заела четвърто място, след представителите на София, Шумен и Плевен.

Отборът по лингвистика

Отборът по лингвистика

Димитър Карев и Александър Шумаков

Димитър Карев и Александър Шумаков

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.03.2011 16:51 16:51

Браво Йоана! Браво Митко!

Nina
Nina
07.03.2011 18:13 18:13

Поздравление за г-жа Ваня Гочева!!! Пожелавам ви много още успехи на вас и вашите възпитаници!

godji
godji
10.03.2011 16:45 16:45

bravo na joana

Back to top button