Хасково

В бюджета на Хасково – пари за селата и за „Гара движение“

СесиятаНяколко милиона лева бяха преразпределени в сравнение с предварителното предложение за бюджет на община Хасково на днешната сесия на местния парламент. Заради многото предложения редовното време не стигна и съветниците гласуваха да го удължат с 2 часа.

Финансовата рамка за 2011 година е 51 милиона лева, половината от които от собствени приходи, а останалите от държавната субсидия. Тя трябваше да бъде гласувана на заседанието на общински съвет в края на февруари, което обаче се провали поради липса на кворум.

Днес дебатите по бюджета започнаха още с обсъждането на програмата за разпореждане с общинските имоти. По предложение на ГЕРБ от предвидените за продажба имоти бяха извадени почивните бази в Петрово Бърдо и Циговчарк, където общината не притежава земя, както и КДК. От ДПС поискаха да бъде изваден и животинският пазар.

СесиятаПо 10 лева на човек ще бъдат отпуснати тази година на селата в община Хасково, гласуваха общинските съветници по предложение на комисията по бюджет и финанси. От там поискаха и намаляне на средствата на Туристическия информационен център и увеличаване на парите за спортните клубове. Близо 1 милион лева от предвидените за „Екопрогрес“ ще отидат за спортните бази в града.

По предложение на д-р Марио Янакиев в бюджета бяха записани и 42 000 лева за ваксини срещу хепатит А. 255 000 лева ще бъдат отпуснати за благоустрояване на квартал „Орфей“ по предложение на ГЕРБ.

Решенията днес бяха взети под зоркия поглед на депутата от ГЕРБ Иван Петров

Решенията днес бяха взети под зоркия поглед на депутата от ГЕРБ Иван Петров

Пари ще има и за района срещу гарата в Хасково, който Haskovo.info нееднократно показа в репортажи. Предложението дойде от групата на ДПС. Те поискаха над 2 милиона лева за реконструкция на пътища и благоустрояване на села. Подобно бе и предложението на Златко Марчев. Част от нужните средства са за сметка на над 200 000 лева, които бяха предвидени за камбанарията до монумента на Св. Богородица. Това са пари от дарения и не може да се променя волята на дарителя, заяви от трибуната кметът Георги Иванов. Въпреки това предложението бе гласувано.

Промяна имаше и в средствата за членски внос в РСО Марица, които бяха намалени от 12 000 на 6 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bravo
bravo
07.03.2011 19:41 19:41

браво-г-н Петров.като ПАША СИ !!! браво.

haskovliika_edna
haskovliika_edna
07.03.2011 21:24 21:24

A NA BOLQROVO KOGA STE DOIDE REDA ZA KANALIZIRANETO MU, A?

Ода за кмета
Ода за кмета
07.03.2011 21:14 21:14

И на Гошко гъза беше гол , докато седна на кметския стол !
Апетитът му се изостри , като след Великденски пости !
Бърка в нашите джобове дълбоко , опоска града като скакалец от Мароко !
На днешната сесия държи се хамалски , гони го глад сенегалски !

haskovliq
haskovliq
07.03.2011 20:53 20:53

Добре де разбрахме че има много рекетирани.Нека тези рекетираните да излезнат да ги видим всички.Така само приказки без покритие

ani
ani
07.03.2011 20:42 20:42

v obchina haskovo ima malko dariteli i mnogo reketirani.

petar
petar
07.03.2011 20:09 20:09

ti , Ali???gledai turcite da ne glasuvat za gerb,`4e da vidis
Ivan petrov dali ste go ima ili Bat ti boiko v bg.
BEZ TURCITE BALGARIQ NQMA DA IMA-STE IMA ROMI ALIQ.

haskovliq
haskovliq
07.03.2011 20:08 20:08

Всички са против камбанарията,оплюха Георги Иванов заради нейното изграждане а сега целия град ходи да се катаери на нея и да се снима и всички охкат и пъшкат и си казват Олее колко е хубаво.Не съм чул някъде по света да се е построил християнски символ против волята на хората или с изнудване.Съмнявам се в Хасково да е така както казавт че парите за камбанарията били събрани с изнудване

АЛИ
АЛИ
07.03.2011 19:47 19:47

БРАВО НА ИСКЕНДЕР НАКАРА ИВАН ПЕТРОВ И ЗЛАТКО МАРЧЕВ ДА МУ КЛЕКНАТ.
КЪДЕ СИ БОЙКО ДА ВИДИШ ГЕРБАДЖИИ КАК ГЛАСУВАТ ЗА ТУРЦИТЕ.

bravo
bravo
07.03.2011 19:44 19:44

волята на дарителя ли?
МОЛЯ ,МОЛЯ?…..това си беше жив рекет,от старана на общината.да си гледа работата кмета.РЕКЕТ СИ БЕШЕ ЗАКОНЕН.ДАне казвам още………….

ПЕЛЕНГАТОР
ПЕЛЕНГАТОР
08.03.2011 12:55 12:55

ОТ СЕСИЯТА ОСТАНАХ С УБЕЖДЕНИЕТО,ЧЕ ОТ ДПС ПО-ГОЛЕМИ БЪЛГАРИ НЯМА ! ТИЯ КОЙТО ГИ ХВАНЕ И ГИ ОПЪВА,КАКТО СИ ИСКА. КАТО ВИДЯХА ОХРАНЕНИЯ ПЛЪХ ИВАН ПЕТРОВ И СИ ГЛЪТНАХА ЕЗИЦИТЕ. СЛЕДВАЩАТА СЕСИЯ ЩЕ СЕ ЗАИГРАЯТ В ДРУГ ФИЛМ. ГОРКИТЕ МАШИ, В ТУРЦИЯ СА ГЕУРИ,ТУКА ПАЧИ И КАКВИ ЛИ ОЩЕ ОБИДИ,А В КРАЙНА СМЕТКА СА СИ АВТЕНТИЧНИ БЪЛГАРИ ОПАЗЕНИ,КАТО ТАКИВА ОТ САМИЯ ИСЛЯМ.ЛОШОТО Е ТОЧНО ТОЗИ ПРОДАЖЕН ГЕН,КОЙТО ГО НОСЯТ В КРЪВТА СИ.ИНАЧЕ СИ ПЛЯМПАТ НА ТУРСКО-ЦИГАНСКИ ДИАЛЕКТ,НО ГЕНА СИ НЕ МОГАТ ДА ГО СМЕНЯТ,ПЪК КО ЩЕ И ТУРСКО ДА СТАНЕ.

Back to top button