Хасково

105 искания за използване на СРС до Окръжен съд – Хасково

105 искания за използване на специални разузнавателни средства са постъпили през 2021 г. в Хасковския окръжен съд.

Издадени са 91 разрешения за използване на СРС. Сред тях са 13 продължения и 12 частични отказа. 25 от исканията за използване на СРС са от прокурор, а останалите 80 са от МВР и ДАНС. Исканията са спрямо 64 лица, а разрешените са спрямо 58, се казва в годишния доклад на съда.

За сравнение през 2020 г. са постъпили 74 искания за използване на СРС, през 2019 г. – 106, а през 2018 г. – 129. Тенденцията в последните 10 г. показва, че рязко намаляват исканията за използване на специални разузнавателни средства. През 2011 г. те са били 633, като няма постановен нито един отказ. През 2012 г. председателите на окръжните съдилища са изготвили предложение до Народното събрание, министъра на правосъдието, президента и ВСС за изменение в законодателната уредба и исканията намаляват.

Съд
Миглена Тянкова

1 720 са постъпилите дела през 2021 г. в Хасковския окръжен съд. Те са по-малко в сравнение с предходните 3 години. Несвършените дела от предходен период са били 668, а неприключилите производства към края на годината са 617. Делата за разглеждане за цялата година са общо 2 388. За цялата 2021 г. са свършени 1 771 дела, като 773 са наказателни, а 998 са граждански, търговски и фирмени. 84% от тях приключват в срок до 3 месеца от образуването им.

Годишният доклад беше обсъден вчера в зала „Хасково“ на общо събрание на съдиите от Окръжен съд – Хасково и районните съдилища. Той беше представен от председателя на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова. Присъстваха председателят на Върховен касационен съд Галина Захарова, председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова, председателят на Административен съд – Хасково Василка Желева, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Хасково Иван Стоянов, административният ръководител на Районна прокуратура – Хасково Румен Сираков и ВПД директорът на ОД на МВР Хасково старши комисар Недан Хаджиев.

Съд

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button