Хасково

Учител е сред новозаразените с коронавирус в Хасковска област

15 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб.

Заразените са от общините Димитровград, Минерални бани, Свиленград, Харманли и Хасково. Сред тях е учителка от ДГ „Рай“ в Любимец, където под карантина са 24 деца от 3Б група, учителка и помощник-възпитател.

Починала е жена на 87 г. от община Харманли. 84 пациенти с COVID-19 се лекуват в болница. Вчера в региона са поставени 16 дози ваксина.

27 112 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията, като 1 494 са починали.

704 са новозаразените в страната при направени 7 385 теста. 4 са починали, а оздравелите са 482. 2 045 са настанени в болница, като 241 са в интензивни отделения. Поставени са 512 дози ваксина.

Междувременно стана ясно, че правителството няма да удължава след 31 март срока на въведената в страната извънредна епидемична обстановка. Решението е взето, след като темата беше детайлно обсъждана в работен формат от членовете на кабинета няколкократно в рамките на последния един месец. Водещо е разбирането, че след като вече близо две години страната ни се намира в извънредна епидемична обстановка, към настоящия момент ситуацията се следи и управлява по предвидим начин и не е необходимо ново удължаване на срока и запазване на ограниченията за гражданите и бизнеса.

Считано от 1 април отпадат въведените от министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки на територията на страната, свързани с: носене на защитна маска за лице в закрити обществени места, спазване на физическа дистанция, ограничения в броя на лицата, които могат да посещават едновременно обекти на закрито, ограничения при осъществяване на присъствено обучение във висшите училища, забрана за свиждания в болниците и социалните услуги, изискването към работодателите за допускане до присъствена работа при възможност на не повече от 50% от персонала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button