Регион

Намериха 12.5 кг. сребърни накити и цигари в камион на Капитан Андреево

Над 12 кг. недекларирани сребърни накити на стойност 75 498 лв. са открити при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 26 март на пункта пристигнал турският камион, превозващ стока от Турция за Белгия. По метода „анализ на риска“ той е селектиран за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини в шофьорската кабина са открити 18 прозрачни полиетиленови пакета, съдържащи сребърни изделия. Според направената от вещото лице експертиза накитите са с общо тегло 12 583 грама. Намерени са и 240 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Контрабандно пренасяните сребърни накити и цигари са задържани. На 50-годишния турски водач е наложена парична гаранция в размер на 5 000 лв. и забрана да напуска страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button