Хасково

Окончателно: Общо 19 г. затвор и 340 000 лв. кръвнина за убийството на Людмил Банев

Върховният касационен съд е отхвърлил като неоснователна жалбата на частните обвинители и е оставил в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което са намалени наказанията на двамата подсъдими, признати за виновни за убийството на Людмил Банев в Хасково, съобщават от съда.

Наказанието на Веселин Радев е намалено от 15 на 12 години лишаване от свобода, а на Ивайло Митев от 10 на 7 години лишаване от свобода. Двамата са осъдени да изплатят обезщетение за неимуществени вреди на близките на жертвата в размер на общо 340 000 лева.

Хасковският окръжен съд призна подсъдимите за виновни в това, че на 28 август 2016 г. около 3:35 часа в района на хасковската улица „Васил Друмев“ № 13 в съучастие умишлено са умъртвили Банев. Веселин Радев го е намушкал с нож, а Ивайло Митев го е ударил няколко пъти с палка.

Поводът за нападението били влошените отношения между Радев и Банев, който по-рано същата вечер, на бензиностанция извън града, ритнал колата на подсъдимия. Тъй като отношенията между двамата били обтегнати от години, Радев искал да си уредят сметките и за това още същата нощ двамата се срещнали отново и се сбили. В боя участвал и Митев. Когато Людмил казал, че му е лошо, двамата нападатели избягали. Дежурен пазач в близък обект извикал Бърза помощ, но въпреки, че линейката дошла за 3 минути, Банев починал от раните си.

Върховният касационен съд е приел, че Пловдивският апелативен съд е подходил с прецизност при индивидуализация на наказанията на двамата подсъдими, като обективно е отчел степента на участие на всеки един в извършване на престъплението. Отчетена е водещата роля на Радев и поведението на Банев по провокиране на инцидента, допълват от съда. Решението на ВКС е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vip
vip
28.03.2022 20:21 20:21

Нека да лежат макар че малко са им дали.

Back to top button