Хасково

Над 21 милиона събраха за два месеца данъчните в Хасково

Офис на НАП в ХасковоБлизо 2 800 декларации за доходи са приети до днес в Офиса на НАП в Хасково. 272 от тях са пуснати по интернет с електронен подпис, което гарантира на подателите им 5 на сто отстъпка от дължимия данък.

Внесеният данък върху доходите на физически лица за първите 2 месеца на годината е над 3  760 000 лева. Сумата е със 110 хиляди повече в сравнение със същия период на миналата година. 

От януари до края на февруари в местния офис на НАП са събрани за бюджета 21,5 милиона лева данъци и осигуровки.

Едноличните търговци, които не са извършвали стопанска дейност през 2010-та, не са длъжни да подават годишна данъчна декларация. За  действащите ЕТ, както и за физическите лица, които имат доходи за деклариране, срокът е 2 май.  До тогава се внася и данъка ако се дължи такъв, като избралите електронното деклариране ще си спестят 5% от налога.

Както и миналата година с общата част на декларацията се попълват и подават само онези приложения, които касаят източниците на доходите. Например за хонорари и авторски възнаграждения се попълва приложение №3. Същото от тази година подават и регистрираните земеделски и тютюнопроизводители. В приложение №4 се обявяват доходите от отдаване на помещение под наем, а в №6 – паричните награди от игри и конкурси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button