Регион

Над 21 млн. лв. е инвестиционната програма на Димитровград за 2022 г.

Планираният размер на инвестиционната програма на Община Димитровград за тази година е 21 290 757 лв., е обявено тази вечер на общественото обсъждане на проектобюджета за 2022-а.

С тези средства са предвидени ремонти на улици и благоустрояване в града и по селата, допълват от общината. Сред планираните дейности са основно обновяване на ОУ „Христо Смирненски“ в село Радиево, реконструкции на улиците „Груди Кирков“, „Св. Климент Охридски“, „Цар Борис I“. Заложен е основен ремонт на улиците „Хеброс“, „Баба Тонка“, „Вела Пеева“ в квартал „Черноконево“. Предвидена е рехабилитация на улица „Девети септември“ в село Крепост, основен ремонт на улица „Пеню Хасърджиев“ в Меричлери.

Ще продължи реконструкцията на бул. „Стефан Стамболов“ от моста на река Марица към квартал „Марийно“. През тази година е заложено да бъде благоустроено дворното пространство Открит паркинг, благоустрояване на дворно пространство на МБАЛ „Света Екатерина“ и изграждането на паркинг там. Предвижда се основен ремонт на фасадата на сградата на Дневния център за деца с увреждания и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания.

Ще бъдат изградени и 8 фитнеса на открито. През тази година ще бъде извършен основен ремонт на дворното пространство на детска градина „Слънце“, както и изграждането на кухня, която да обслужва изхранването на потребителите във всички социални дейности на територията на общината. Средствата предвидени в бюджета за нея са над 700 000 лв.

Ще продължи изпълнението по 22 европейски проекта в общината като по-значимите от тях са благоустрояването на парк „Марица“, ремонтите на театър „Апостол Карамитев“ и културен дом „Химик“, подмяна на отоплителните уреди за по-чист въздух, патронажната грижа, Център за временно настаняване, Интелигентна медицина.

Димитровград

60 639 660 лв. е заложеният за 2022 година бюджет на Община Димитровград, като от тях 32 031 031 лв. е размерът на приходите за делегирани от държавата дейности и 28 608 629 лв. са приходи от местни дейности. Най-много средства от бюджета за тази година са предвидени за образованието в размер на 23 910 335 лв. За здравеопазване ще бъдат отделени 1 148 952 лв. и 5 123 077 лв. за социално осигуряване, подпомагане и грижи. За култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело са предвидени 3 805 213 лв. Средства в размер на 13 206 178 лв. са отделени за другата основна разходна функция благоустрояване и опазване на околната среда.

„Това е най-непредсказуемият и сложен бюджет, който сме имали досега. Бюджет, който ще бъде изпълняван в условията на криза и ръст на цените на енергията, на материалите. За първи път обсъждаме бюджет на общината, когато е минало вече първото тримесечие“, е заявил кметът Иво Димов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button