Хасково

Две момичета от „Рона“ заминават за Световно първенство в Италия

Ганиме и Виктория10- годишната Виктория Ламбрева и 18- годишната Ганиме Такиева от балетна формация „Рона“ ще участват на Световно първенство по всички стилове танци в италианския град Лигнано. 

Това е 29-то издание и ще се проведе от 11-ти до 13-ти март, съобщи хореографът Милена Налбантова. Двете момичета от Хасково са единствените участнички от България. Те ще се състезават с общо 4 танца в бели денс и характерни танци.

„Отиваме само с 2 момичета, защото е много скъпо – участието на всеки един танц е 80 евро“, обясни Налбантова. Тази година участниците ще са над 4 000 и ще бъдат оценявани от 7-членно международно жури. Преди две години Милена Налбантова също е била член на съдийския състав на първенството. На галаконцерта един от всички състезатели ще грабне голямата награда от 1000 евро. Парични награди ще има и при всички стилове и възрастови групи. На най-добрите в този фестивал се дават и стипендии за обучение в чужбина. 

„Децата са достатъчно добре подготвени и се надяваме на медал“, каза Налбантова. Според нея дори и без медал обаче това ще е един добър опит за Виктория и Ганиме.

Виктория Ламбрева

Виктория Ламбрева

Ганиме Такиева

Ганиме Такиева

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button